Födelsdagsmiddag



Den 19/8 fyllde min kära far 60 år, och i går bjöd han in familjen på en finmiddag..

på meny stod 6 rätter (räknas kaffe med avec som rätt?), han hade hyrt in en kock och en servitör som visade sej vara självaste Adde..

Maten smakade kanon, dukningen var kanon och mitt bordssälskap var också kanon.. min bordsherre var Jonas (Beas kille), framför mej hade jag Per (Linas kille) och hans bordsdam var Grannen Jenny.. Per och jag hade många intressanta dirkusioner, alltid lika roligt...



kan sammanfatta kvällen som en kanon kväll..

Tack så mycket pappa!

Födelsedag

i torsdags fyllde min kärlek år.. Kvällen innan sprang vi på ikea och försökte plocka i hop vårat vitrinskåp och skänk vilket gick skit dåligt.. Hälften av sakerna var slut.. När vi väl kom hem var kl sent och jag insåg att vi inte hade någon frukost hemma.. Så i torsdags morse var det bara att gå upp och baka scones.. Sedan stekte ja lite äggröra.. På kvällen lagade jag fin middag och hade köpt tårta. Snart är det jag som fyller år, det blir spännande att se hur han uppvaktar mej :)

Helgen

i helgen var det i fredags dags för födelsedagsfest hos carina.. Det vart en trevlig men lugn kväll för mej eftersom jag skulle på dop på lördagen. Så nu är lilla joel döpt :) på kvällen vart det ta de lugnt kväll med jonna.. Gud vad det är skönt med sådana kvällar :)

Nya inköp

här är vårat senaste inköp.. Ek-bord! Nu kan vi ta i mot lite gäster i alla fall :)

Ikea

igår när vi hade fixat tv-bänken och tog bort skyddsplasten fick vi se att de va repor på bänken.. Så idag åkte vi till ikea för att byta skivan vilken gick jätte bra.. Vi hittade även ett soffbord som dom reade för 150kr.. Inte världens snyggaste men de duger så länge.. När vi kom hem och monterat ihop tvbänken och ställt upp tvn får vi se att tvns gummikudde lossnat på ena sidan. Så tvn stod rakt på skruven, och självklart hade den repat bänkskivan... Aaahhhhh, så irriterande!

kära lägenhet

en liten uppdatering om hur allt gått med lägenheten...
efter mycket slit på semester har vi kommit frammåt..
köket är nu i funktion, kakel och socklar saknas men ÄNtligen går det att laga mat... som jag har längtat.


vi har även införskaffat oss ett bort, eftersom det gamla inte får plats.


i vardagsrummet har vi nu införskaffat oss en soffa och fått upp tv hyllan..





näst på listan står bokhylla, matsalsbord, soffbord och hatthylla.. som det är nu kan vi inte bjuda hem något folk eftersom vi inte har sittplatser vid något bord förutom 2 platser i köket. vi båda fyller snart så börjar bli lite kris... frågan e vilken färg på bordet vi ska ha?
hoppas ja får mycket i lön den 25e så kanske jag har råd med några grejer till..

im back

nu e man tillbaka vid bloggen.. semester är över och 1 vecka har arbetats av...
semester har varit full späckad,



En tripp till stavanger blev de, Jenny skulle dit och jobba och ville ha med sej bilen så vi satte oss i lilla kjell och åkte.. efter 15 timmar var vi framme.. 10 timmar tog de att åka ca 50 mil i norge, helt sjukt dåligt vägar. de e kringelkrokigt och smalt.


som sagt, TRÅNGT!

sedan vart ja sjuk en vecka..

när jag väl blivit frisk var de dags för avskedsfest för lilla Sandra som nu flyttat till Linköping :(


fantastisk trevligt och rolig kväll..

nästa tripp blev en tryssnig till Tallin med min kärast..


härligt härlig, vi fick en a-hytt med utsikt över havet så fint, sedan hade vi en hel dag i tallin så vi vandrade runt  och kollade på lite allt möjlig.. även fast det bara var 2 dagar så var det riktigt skönt att komma i från allt stök hemma..


sthlms vackra skärgård..

när vi kommit hem hade vi fått smak för sjön så vi åkte till Ville och Jenny och drog ut med deras båt, det finns inget som är så avkopplande som att vara ute på sjön, ja älskar de... Jag vill ha en egen båt.




så in på sista veckan av semester var det dax för att ta med min kära systerdotter till parken zoo, syster och lilla Joel var oxå med.. vilken fantastisk dag. det är så himla kul att leka med alicia och se hur mycket hon utvecklas hela tiden.. hon har börjat åka karuseller nu och tycker det är jätte roligt..





Under semestern har jag även hunnit koka mina egna kräftor för första gången i mitt liv, mummmms


sedan var semester över..


RSS 2.0